Werken bij Qweb betekent meer dan alleen het huren van rackruimte in een datacenter. Wij onderscheiden ons door het onderhoud van deze ruimte, en zorgen voor de data en uptime van onze klanten. Dit brengt vaak verrassende momenten met zich mee.

Zo was er die keer dat het datacenter een nieuw toegangssysteem installeerde. Vol verwachting probeerden we binnen te komen met onze vingerafdrukken. Echter, na herhaalde pogingen, weigerde de scanner onze vingerafdrukken te herkennen. Terwijl we gefrustreerd maar vastberaden doorgingen, reed een politiepatrouille langs. Zij vroegen wat we aan het doen waren. Het leverde een onvergetelijk gesprek op waarin we hen verzekerden dat we inderdaad toestemming hadden om daar te zijn.

Er was ook die avond waarop we zo geconcentreerd aan het werk waren dat de tijd voorbij vloog. De bewegingssensor had ons niet opgemerkt en het licht ging uit. Net toen we naar de deur liepen om te checken wat er aan de hand was, begon het alarm te loeien. Na een moment van verwarring realiseerden we ons dat wij zelf de oorzaak waren van alle commotie.

En dan was er die dag dat we een systeemtest uitvoerden. We hadden alles dubbel gecontroleerd, dus trokken we zonder aarzeling de stekker eruit, ervan overtuigd dat de redundantie alles zou opvangen. In plaats daarvan viel de volledige configuratie uit. Een harde les over nederigheid en grondige voorbereiding was geleerd.

Ondanks deze uitdagingen, blijven we lachen om de onverwachte situaties die zich voordoen. Achter die blinkende racks en flitsende LED-lampjes werkt een team dat altijd klaar staat, ongeacht het uur of de omstandigheden. Bij Qweb werken betekent je inzetten voor hoge beschikbaarheid, zelfs als het avontuur roept.