Google heeft aangekondigd om in het nieuwe jaar websites die alleen beschikbaar zijn via HTTP als onveilig te gaan markeren. Deze aanpak is onderdeel van Google’s streven om het internet veiliger te maken en daarmee het HTTPS procotol de standaard te maken.

Wat verandert er?

Sinds de update van versie 53 is er een button toegevoegd in de adresbalk, die momenteel geen specifieke melding toont. Bij de update in januari 2017 (versie 56), zal dat veranderen, dan zal de button websites die gegevens verwerken én onbeveiligd zijn, markeren als onveilig.

Mijn website verwerkt geen persoonsgegevens maar heeft geen SSL certificaat, heeft deze update dan ook gevolgen voor mijn website?

In eerste instantie zal er bij uw website niet direct een melding getoond worden, zolang de browser geen velden vind waar gegevens worden verwerkt. Echter heeft Google wel plannen om deze meldingen uit te breiden, zodat alle websites die via HTTP draaien een melding krijgen.

Heeft een website geen SSL certificaat dan zal er in de toekomst een melding getoond worden, zodat bezoekers op de hoogte zijn van de onveilige website,
dit zal uiteindelijk uitgebreid worden naar onderstaande afbeelding.

Wat is dan het marktaandeel van Google Chrome?

Chrome, de browser van Google die sinds de laatste jaren enorm is gegroeid in gebruik is momenteel de meeste gebruikte browser wereldwijd. Dit is 54,99% om precies te zijn, mede daarom heeft Google een grote invloed op de manier waarop websites hun veiligheid hanteren.

Overigens is de verwachting dat alle andere grote browsers snel zullen volgen met deze maatregelen, wacht daarom niet te lang om maatregelen te nemen.

marktaandeel

Heeft uw website geen SSL certificaat?

Neem dan snel contact op om een SSL certificaat aan te vragen en deze meldingen op uw website te voorkomen.

Wilt u weten of uw website beveiligd is?

Neem dan contact met ons op, wij kijken het graag voor u na.