Het tekort aan IPv4-adressen begint zo langzamerhand nijpend te worden. Er is nog minder dan 10 procent over, terwijl de uitgifte steeds sneller gaat.

De Number Recource Organization (NRO), de officiële vertegenwoordiger van de vijf regionale internet registries (RIR) die de verdeling van de adressen in de gaten houdt, heeft dit bekend gemaakt.

NRO-voorzitter Axel Pawlik zegt dat dit een belangrijke mijlpaal is in de groei en ontwikkeling van het internet. Nu wordt echt aanschouwelijk dat het van vitaal belang is dat men serieus werk gaat maken van IPv6. Omdat we door de beperkte hoeveelheid IPv4-adressen “niet onze ambities waar kunnen maken die we hebben voor het internet”, aldus Pawlik. “De uitrol van IPv6 is een belangrijke infrastructurele ontwikkeling die netwerken in staat zal stellen om de miljarden mensen en apparaten te ondersteunen die de komende jaren online willen.”

Investeren
Er wordt al lang geroepen dat de verschillende belanghebbenden nu echt moeten investeren in IPv6, omdat er anders problemen zullen komen. Volgens Hurricane Electric zijn er op dit moment nog voor 592 dagen IPv4-adressen. In de loop van 2011 raken we er dus doorheen. Volgens cijfers van nonprofit internetcoördinator RIPE zijn er in Nederland nog maar 160 IPv6-blokken met ip-adressen toegewezen.

Qweb klaar voor de toekomst!
Qweb heeft inmiddels een IPv6 /32 range van RIPE toegewezen gekregen. Deze range bevat 79 Quadriljard ( 79 met 27 nullen) adressen. Hiermee is Qweb klaar voor de  toekomst. Gedurende dit jaar zullen we stapsgewijs onze systemen om zetten naar het IPv6 protocol. Uiteraard houden we u via onze Qblog op de hoogte van de vorderingen.

Meer informatie over IPv6.
bron: webwereld