Huh?! Versie 17?? Dat klopt, na versie 12.5 (welke inmiddels een jaar oud is) komt versie 17, oftewel Onyx. Maar wat is er dan gebeurd met de tussenliggende versies? Dat vraagt om een korte uitleg.

Versie 13 werd direct overgeslagen vanwege het “ongeluksnummer”, vervolgens werd er gekozen om het versie nummer te koppelen aan het jaar waarin de versie uitkomt, oftewel versie 16. Maar het is al bijna 2017? Precies! Versie 17 dus. Maar waar staat Onyx dan voor? Er is uiteindelijk besloten dat versienummers niet meer van deze tijd zijn en vanaf nu elke versie dus zijn eigen naam krijgt en zo zijn we van Plesk 12.5 naar Plesk Onyx.

Wat is Plesk?

Plesk is een controle paneel voor de server waarmee het voor de gebruiker makkelijk wordt gemaakt om bijvoorbeeld e-mail adressen te beheren of om aanpassingen te maken aan de website. Bij al onze hostingpakketten krijgt u standaard toegang tot Plesk.

Wat is er nieuw in Plesk Onyx?

Plesk Onyx komt met een aantal nieuwe features specifiek voor website ontwikkelaars:

  • Git
  • Docker
  • Ruby on Rails
  • Node.js

Al deze features kunnen vanuit het paneel beheerd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Plesk uw website bij te werken vanaf Github, of kunt u direct vanaf uw eigen omgeving uw wijzigingen ‘pushen’ naar uw eigen Git repository binnen Plesk.

Ik wil gebruikmaken van Plesk Onyx, hoe doe ik dat?

Wij gaan in november beginnen met het updaten van onze hostingservers. Heeft u bij ons een hostingpakket of resellerpakket dan kunt u in de loop van november gebruik gaan maken van deze nieuwe features. Wij zullen hierover meldingen plaatsen op onze NOC (onderhoud & storingen) pagina: https://noc.qweb.nl

Mocht u nog vragen hebben over Plesk Onyx, of wilt u de mogelijkheden bekijken voor Plesk Onyx op uw eigen dedicated of virtuele server, neem dan contact op met onze support afdeling via 088 – 2 088 088 of via support@qweb.nl