WordPress is misschien wel het meest gebruikte CMS op dit moment. Het bied de beheerder een hoop opties, van het maken van simpele pagina’s tot een complexe website met plugins.

Door het toenemend gebruik van WordPress betekent dit ook het toenemend aantal hacks. Het komt vaak voor dat een webdesigner of programmeur de website maakt en vervolgens de beheerder de website niet meer update of onderhoud. Dit resulteert in een verouderde versie van WordPress en is de kans groot dat de website flink onveilig is geworden.

Wij hebben een aantal tips voor de WordPress beheerder om de website zo veilig mogelijk te houden.

1.Blijf up-to-date

Het is zeer belangrijk dat de versie van WordPress altijd up-to-date is. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle thema’s en plugin’s up-to-date zijn. Uiteraard is het aan te raden om de changelog van de update altijd door te lezen, voordat je het weet werkt je website niet meer.

2. Zorg voor beveiliging plugin’s

Er zijn een aantal beveiliging plugin’s op de markt die zorgen voor een ‘veiligere’ WordPress. Dit soort plugins zullen bijvoorbeeld veel aanvallen blokkeren. Kijk eens naar Wordfence of Sucuri.

3. Zorg voor complexe wachtwoorden

Maak gebruik van complexere wachtwoorden, maak het niet te makkelijk voor brute force attacks.Gebruik bijvoorbeeld een wachtwoord generator om een complex wachtwoord te genereren. Kijk eens op http://strongpasswordgenerator.com/

4. Admin panel afschermen

Zorg ervoor dat alleen bepaalde locaties toegang hebben tot het Admin panel. Dit kan je instellen in een htaccess. Kijk eens op https://codex.wordpress.org/Brute_Force_Attacks

5. Zorg voor betrouwbare Plugin’s / Thema’s

Hoe herken je of een plugin of thema betrouwbaar is? een goede ontwikkelaar houd zijn plugin of thema altijd up to date. Kijk daarom naar wanneer de plugin of thema voor het laatst is bijgewerkt of kijk eens naar de beoordelingen.

Het is belangrijk om preventief actie te ondernemen, daarbij is onderhoud van belang om tot een veiligere website te komen. Maak het niet te makkelijk voor hackers!