Beste Klant,

Het zal u niet ontgaan zijn dat we de laatste tijd erg vaak kampen met een storing in ons netwerk. Enige uitleg is daarom gepast.

Qweb maakt gebruik van het netwerk van GrafiX Internet B.V. Zie voor meer uitleg onze netwerk pagina.
Medio 2010 is door GrafiX besloten om de ring capaciteit te verhogen doormiddel van een samenwerking met transit partner Atrato.
Dit heeft als gevolg gehad dat bestaande transits werden beëindigd of gedowngrade en tegelijkertijd Atrato werd aangesloten. Het aansluiten van de Atrato verbindingen heeft helaas op zich laten wachten. Aan de andere kant werd wel de capaciteit van het huidige netwerk omlaag gehaald.
De afgelopen weken is het punt bereikt waar de capacateit van het netwerk niet meer voldoende is, hetgeen resulteert in vertragingen en haperingen op het netwerk.

Bovenop de ondercapaciteit heeft GrafiX ook een aantal keer storingen op hun netwerk gehad, ook dit bevorderde de verbinding de afgelopen weken niet.

De storingen van de afgelopen weken, de belofte dat de problemen na elke storing definitief zijn opgelost en het feit dat we amper verbetering zien heeft Qweb gedwongen om een andere netwerk leverancier/partner te zoeken. We hebben deze gevonden in de vorm van We-Dare.

We-Dare is geen onbekende voor Qweb, Qweb maakt al meer dan 7 jaar gebruik van de faciliteiten van We-Dare door als fallback locatie te fungeren. De prettige samenwerking van de afgelopen 7 jaren heeft ons doen besluiten om op korte termijn (deze/volgende week) het netwerk om te schakelen naar het netwerk van We-Dare. We-Dare gaat hiermee ons netwerk verzorgen. Hierdoor bent u verzekerd van een stabiele verbinding en kunnen we de uptime blijven garanderen. U zult van deze omschakeling minimale hinder ondervinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze helpdesk via www.qweb.nl/contact