Infrastructure-as-a-Service, oftewel IaaS,ย is een cloud computing-model dat organisaties de mogelijkheid biedt om hun IT-infrastructuur uit te besteden aan externe serviceproviders. Bij IaaS draait het allemaal om het leveren van virtuele computing resources via het internet. Maar wat komtย hierย allemaalย bij kijken?

Het grootste voordeel is deย High Availability. Alle componenten zijn dubbel uitgevoerd waardoor elk onderdeel van de infra kapot kan gaan, zonder dat gebruikers hier iets van merken. Er zijn bepaalde gradaties in deze zogenaamde “HA”, die afhangen van bedrijfsspecifieke processen.

Naast techniek, hechten wij ook veel waarde aan de hoge beschikbaarheid van onze support. Een rack in een datacenter huren kan iedereen. Een datacenter goed onderhouden, waarmee we zorg dragen voor de data enย uptime van onze klanten is waarmee wij ons onderscheiden. Deze maand vertellen we je aantal anekdotes rechtstreeks uit het datacenter. Alle vooroordelen zijn waar en we geven jullie graag een kijkje achter de schermen.