Momenteel is het nog mogelijk om bij Qweb gebruik te maken van de
Frontpage Extensies, deze worden gebruikt in combinatie met het programma
Microsoft Frontpage en maakt het mogelijk om gemakkelijk een website te publiceren.
Sinds juli 2006 wordt Microsoft Frontpage en Frontpage Extensies niet
meer ondersteund door Microsoft. Dit houdt onder andere in dat er voor deze producten
geen nieuwe updates meer zijn, de laatste versie is dan ook afkomstig uit 2002.

Wij zullen in maart onze Windows Hosting pakketten migreren naar een nieuwe server, deze server zal uitgerust worden met de laatste software versies van Windows, SQL Server en Plesk. Dit houdt in dat de nieuwe server zal draaien op Windows 2008 R2, gebruikmakend van SQL Server 2008 en Plesk 10. Gezien Frontpage niet meer ondersteund wordt, voelen wij ons genoodzaakt om deze op de nieuwe server niet meer te ondersteunen.

Hoe weet ik of ik gebruik maak van de Frontpage Extensies?
Wij zullen u deze week via e-mail op de hoogte stellen dat u mogelijk gebruik maakt van de Frontpage Extensies op onze server. Na ontvangst van deze e-mail verzoeken wij u zelf te controleren of u hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Let echter wel op de onderstaande verschillen:

– Als u ziet dat u gebruik maakt van het programma Microsoft Frontpage dan hoeft dit niet direct te betekenen dat u gebruik maakt van  de Frontpage Extensies.

– Wanneer u echter gebruik maakt van de optie ‘Publish Site’ in Microsoft Frontpage en u heeft ingesteld dat de server Frontpage Extensies ondersteund, dan maakt u wel gebruik van de Frontpage Extensies.

 Kan ik Microsoft Frontpage blijven gebruiken?
Het is mogelijk om de editor te blijven gebruiken, u moet echter wel met de volgende zaken rekening houden:

– Publicatie vanuit Microsoft Frontpage is niet meer mogelijk, u kunt de site maken in de editor van Microsoft Frontpage maar u zult de bestanden vervolgens met een FTP programma moeten uploaden.

– Ook de zogenoemde ‘bots’ (contactformulieren, tellers) en thema’s zullen niet meer functioneren. We raden u dan ook aan om tijdig uw pagina’s aan te passen.